image image image
Magunkról   A Manual Medic System Kft. illetve a cég elődje 20 éve foglalkozik különböző mozgásszervi panaszok gyógyításával. Olyan izom, izületi és gerincproblémákra keresi a megoldásokat, amelyekre az ilyen betegségekkel küzdők ezrei még nem tudtak pozitív változást elérni állapotukban. Maguk a kezelések a masszázsra, a gyógytornára illetve az izületek kimozgatására épülnek fel.
Magnekal MagneKal Magnézium és Kálium védelem mindenkinek! Komplex készítmény az optimális izomműködés érdekében tabletta formában. Csökkentse a stresszt, a fizikai és szellemi munkával járó tüneteket a Magnézium, a Kálium, a C-vitamin és a B-vitaminok erejével!
Gyakran ismételt kérdések   Mikor alkalmazható a kezelés? Minden olyan esetben, amikor az izom- vagy csontrendszerben diszfunkció lép fel.

Izmok

A testünkben kb.650 izom van, amelyek együttesen, súlyunk harmadát-felét teszik ki. Izmaink nem csupán a mozgást teszik lehetővé, hanem a mellkas, benne a tüdő, kitágulását és összehúzódását, a vér keringését, a szem mozgását és fokuszálását, valamint a táplálék haladását is az emésztőrendszerben.
Testünkben három típusú izom található, szívizom, simaizom és harántcsíkolt izom. Az izmok hosszú, csőszerű rostkötegek, amelyek összehúzódásukkal idézik elő a mozgást.

Szívizom

Ilyen izomszövetből áll a szív, amely összehúzódva vért juttat a verőerekbe, ellazulva, pedig a szívbe engedi a visszerekből érkező vért. A szívizom teljes mértékben tudatos agyi szabályozás nélkül működik. A szívizom minden egyes sejtje képes ugyan önálló összehúzódásra és elernyedésre, de mozgásukat speciális ingerképző központok hangolják össze, természetes pacemaker módjára. Az itt lévő sejtek határozzák meg a szív összehúzódásának gyakoriságát is, idegi vagy hormonális jelzéseknek megfelelően gyorsítják, vagy lassítják a szívritmust.

Simaizmok

Simaizomszövet rétegek találhatóak többek közt az erek, illetve az üreges szervek, így például a bél vagy a húgyhólyag falában. Ez az izom lassan és ütemesen húzódik össze , így továbbítják  a szervek a bennük lévő anyagokat. A szívizomhoz hasonlóan a simaizom is akaratunktól függetlenül működik.

csontok és izomrendszer mozgás közben

Harántcsíkolt izmok

A harántcsíkos vagy vázizmok adják a szervezet legnagyobb tömegű izomszövetét. Jelentős részük csontokhoz és izületekhez tapad, lehetővé téve a test mozgását. A harántcsíkolt izmok többséget tudatosan irányítjuk.
A vázizmok segítenek helyükön tartani a csontokat, izületeket, és testünk gyakorlatilag minden helyváltoztató mozgásában szerepet játszanak. Még akkor is folyamatosan dolgoznak, amikor egyhelyben állunk, hogy megőrizhessük egyensúlyunkat és testhelyzetünket. A harántcsíkolt izmok statikánk egyik alap pillére. Ezért kulcskérdés hogy ezek az izmok erősek és rugalmasak legyenek.

Izommozgások

A vázizom izomrostjait szívós, ezüstfehér kötőszövet (kollagén) kapcsolja össze, amelyben erek és idegek futnak. A kötőszövet rögzíti az izmot a csonthoz oly módon, hogy az izmon túlnyúlva lemezt vagy inat alkot. Az ínszövet kétszer erősebb az izom, viszont nem rugalmas.

Izom párok

Mivel az izmok az összehúzódásukkal idézik elő a mozgást, a vázizmok csak húzással képesek a csontok és így a végtagok mozgatására. Ez az oka annak, hogy az izmok illetve izomcsoportok többsége párban működik, az egyik behajlítja az izületet, az ellentétesen lévő izmok, pedig kiegyenesítik. Nagyon fontos hogy ezen izmok között meglegyen e megfelelő szimmetria és egyensúly, mert ha az izom pár egyik tagja erősebbé válik, vagy állandó tónusba kerül, úgy folyamatos feszültség alakul ki az adott csonton vagy izületen. Ez később vezethet a csontok és izületek deformitásához is.

Leonardo

izomrendszer elölnézet

izomrendszer a hát felöl

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa138
mod_vvisit_counterTegnap193

Oldalainkat: 1 vendég böngészi
IP cím: 54.158.241.146
 , 
MA: 2018 márc. 18

Ki olvas minket

Oldalainkat 1 vendég böngészi